Gündogan

Een oase van rust

Gündogan ligt aan een hoefijzervormige baai tussen de groene heuvels van het bosrijke schiereiland Bodrum. Een gedeelte van dit dorp is gelegen in een baai, het andere gedeelte is gelegen op de helling van de dennenbossen. In de bergen rondom Gündogan bloeien het hele jaar door bloemen en is het altijd groen. Het voormalige vissersdorp Gündogan is pittoresk en kleinschalig en is een oase van rust.

Geniet van de exclusiviteit

Gündogan is een populaire bestemming voor rijke Turkse vakantiegangers uit steden als Istanbul, die van de exclusiviteit van Gündogan willen genieten. Gündogan is nog niet ontdekt als bestemming voor Europese bezoekers. Dit betekent dat het dorp zijn traditionele Turkse uitstraling heeft behouden, hoewel er ook veel Engels wordt gesproken.

Sfeervolle cafés & restaurants

Het dorp is van alle gemakken voorzien maar heeft daarbij veel Turkse invloeden. Behalve de typisch Turkse winkeltjes en bazars heeft Gündogan ook een aantal moderne supermarkten die zijn ingericht naar de wensen van de Westerse bezoeker.

Langs de baai loopt een promenade met aan het eind een haven. Aan de promenade en aan de haven zijn talloze cafés, restaurants en winkeltjes. Sommige cafés hebben ligstoelen op het strand, andere hebben pontons over het water waar men kan genieten van een drankje en van de sfeer.

Klimaat

Door de ligging op een schiereiland zijn de winters zacht en de zomers niet te heet. De vele zonuren en een continue oceaanbries zorgen voor een aangenaam klimaat met stralende dagen en zwoele avonden.