Omgeving

Op het gehele schiereiland Bodrum is geen hoogbouw te vinden, maar ziet men schilderachtige dorpen met witgepleisterde huizen. Gündogan en de dorpen in de omgeving beschikken over intieme zandstrandjes, kristalhelder water, veel groen, gezellige jachthavens en een keur aan restaurants, terrasjes en (lounge)barretjes.

Het gebied heeft een enorme aantrekkingskracht op de Turkse jet set. Zij meren daar hun luxe jachten af. Gündogan en omgeving komt dus steeds meer in trek als (luxere) vakantiebestemming maar is nog niet ontdekt door het massa-toerisme.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Ortakent

De plaats Ortakent ligt ongeveer in het midden van het schiereiland. Deze plaats is 10 km verwijderd van Gündogan en is in een 15 autominuten van Villa Bougainville te bereiken. In Ortakent is een uiterst moderne shopping mall met veel design en mode winkels. Ook zijn er megastores waar alle mogelijke producten kunnen worden aangeschaft. Verder heeft Ortakent een kleinschalige, maar uiterst fraai gelegen golfbaan. Naast de golfclub zijn tennisbanen.

Yalikavak

Yalikavak is een plaats waar men de typische Middellandse-Zee-sfeer kan proeven. Eens beroemd om zijn windmolens , vandaag de dag vooral bekend om de grot waar de Middellandse-Zeehondjes leven en zijn visrestaurantjes. De laatste jaren is Yalikavak uitgegroeid van een klein vissersdorpje tot een levendige maar bescheiden badplaats. Door zijn ligging in een pittoreske wijde baai heeft Yalikavak een lange kustlijn met kleine strandjes en vele visrestaurants. Het oude centrum (autovrij) heeft nog de authentieke sfeer van weleer. De nieuwe prestigieuze jachthaven maakt de plaats erg populair bij de Turkse jetset die 's zomers hier hun vakantie doorbrengt.

Gümüşlük

Gümüşlük is een van de oudste nederzettingen van het schiereiland. Een alleraardigst plaatsje met boven en onder water overblijfselen van verschillende culturen. men moet door de zee waden om het “Konijneneiland” te bereiken, waar het havenhoofd is en u konijnen kunt voeren. Hier kan men genieten van visgerechten in de alom bekende visrestaurants.

Bodrum

Op 20 km. van Gündogan ligt Bodrum, een bruisende stad met gezellige winkelstraten, indrukwekkende ruïnes van voormalige beschavingen en magnifieke landschappen. De stad Bodrum staat bekend als één van de meest mooie en luxe badplaatsen aan de Egeïsche zee en is een half uur per auto of bus verwijderd van Villa Bougainville in Gündogan.

In de haven zijn fantastische restaurantjes, winkels, bars en een prachtige flaneer-promenade die langs het eeuwenoude kasteel en de jachthaven loopt. Vanuit de haven kan men per ferry-boot oversteken voor een (dag)tocht naar de Griekse eilanden Kos en Rhodos.

De Halikarnas is een van de mooiste en grootste openlucht clubs in Turkije. Om een avond uit te gaan is club “Halikarnas” in Bodrum uniek met een luxe sfeer op een spectaculaire lokatie. De club presenteert artiesten, shows, entertainment en de beste Dj's. Halikarnas is te vinden in de haven van Bodrum niet ver van het Bodrum kasteel.

Het kasteel van Sint Petrus werd in de 15de eeuw door de Johannieters gebouwd. De burcht, die eeuwenlang verwaarloosd was, deed vanaf 1895 dienst als gevangenis. In de Eerste Wereldoorlog brachten de Franse oorlogsschepen schade aan het gebouw toe. In de jaren zestig werd de burcht gebruikt als opslagplaats voor voorwerpen uit de zee. Hierop werd het kasteel gerestaureerd en werd het een museum dat vanwege zijn schatten internationale bekendheid geniet.

Het beroemde onderwater-museum bezit de meest uitgebreide collectie zeehandel-amforen (grote, vooral Phoenicische, Griekse en Romeinse kruiken, afkomstig van onderwater-scheepswrakken) van de wereld. In de jaren 1960 werd het slechts als opslagplaats gebruikt voor vondsten, die werden opgedoken uit het wrak van Kaap Gelidonya en daarnaast de persoonlijke voorwerpen van een prinses die duizend jaar geleden hier geleefd heeft. Door de opening als museum in 1964 neemt het meteen een belangrijke plaats in als “het eerste en enige onderwatermuseum ter wereld”.

Gümbet

Wie van feesten tot in de late uurtjes houdt is het uitgaansparadijs Gümbet een must. Het is gelegen direct achter de heuvel van Bodrum-stad. Gümbet is een bruisend centrum, dat volledig op het toerisme is afgestemd.

Wat eens een klein vissersplaatsje was, is nu een levendige plaats die verschillende mogelijkheden biedt, waar u de meest opwindende avonden/nachten tegemoet kunt gaan. Een mooi zandstrand met watersportmogelijkheden, en vele kleine winkeltjes. Kortom Gümbet een oord tegemoetkomend aan elke inkomstengroep waar amusement nooit stopt.

Bitez

Bitez is rustig gelegen tussen de boomgaarden aan de zuidkant van het schiereiland Bodrum. Het is een streek die bekend is om zijn natuurstenen huizen verscholen in tuinen. Het is er bijna altijd rustig en men kan zich heerlijk kan ontspannen met een wandeling langs het mooie zandstrand of genieten van een heerlijk diner aan zee onder de sterrenhemel.

Konacık

Deze plaats op het schiereiland ligt niet aan de kust maar bezit wel de oudste vestigingsplaats. Het is de levensader van de handel. De eerste bewoners van Anatolië stichtten hier hun nederzettingen, die tot op de dag van vandaag tot op de heuvels reiken.

Turgutreis

Turgutreis bezit de derde grootste jachthavens van Europa en is daarmee een van de modernste en best uitgeruste "marina". Sinds de opening wordt hij nationaal en internationaal geprezen. De jachthaven is het hele jaar geopend en heeft een capaciteit van 500 boten. Turgutreis staat bekend om zijn kilometerslange zandstranden en u kunt hier bij een fantastische zonsondergang de lichtjes van het Griekse eiland Kos bewonderen. In Turgutreis kan men de mooiste moskee van het schiereiland bezichtigen, evenals een druk bezochte zaterdagmarkt waar niet alleen vanuit Bodrum maar ook van andere nabij gelegen plaatsen veel mensen komen. Vanaf Villa Bougainville te Gündogan is het plm. 18 km rijden naar Turgutreis. In het voorjaar ruikt men de geur van de mandarijnenbloemen, die alom uit de mandarijnenboomgaarden opstijgt.

Göltürkbükü

Deze plaats op het schiereiland, is de plek waar de “high society” van de wereld zıch verzamelt. Als u beroemdheden wilt ontmoeten, u zich samen met hen wilt amuseren, zwemmen of converseren, misschien op een boot springen en aan de kust uw eigen strand van uw dromen betreden dan is Göltürkbükü "the place to be”.

Omgeving van Gündogan

Kaart van omgeving Gündogan