Sport & Recreatie

In en rondom Gündogan zijn er volop sport- en recreatiemogelijkheden.

Golf & tennis

In Ortakent, op slechts 10 km van Villa Bougainville, is een kleinschalige maar uiterst fraai gelegen golfbaan, de “Bodrum Golf Club”. Naast de golfclub zijn tennisbanen.

Wie uitgebreider wil golfen kan gebruik maken van de 18-holes golfbaan van “Vita Park Golf Resort”, gelegen op plm. 40 km van Villa Bougainville. Op verzoek is een shuttle service beschikbaar vanuit het golfresort.

Watersporten

Bij het locale watersportbedrijf in de haven van Gündogan kan men een watersport arrangement boeken. De prijs die hier voor de verschillende vormen van watersport wordt berekend, ligt gunstiger dan die van de hotels.

In de plaatsen rondom Gündogan zijn mogelijkheden voor jetski, parasailing, het huren van speedboten, bananaboats en nog veel meer.

Het schiereiland van Bodrum is door de rijke onderwater flora een belangrijk duikcentrum geworden. De kleurrijke onderwaterwereld trekt elk jaar duizenden bezoekers, op zoek naar de duizendjarige scheepswrakken. Duiken is echter alleen toegestaan onder begeleiding van een officiële gids. Wie nog geen duikbrevet heeft kan via diverse luxe hotels in enkele dagen zijn PADI-brevet halen. De kosten hiervoor zijn relatief laag.

Bitez is in opkomst als internationaal windsurfcentrum. Elk jaar raakt deze baai, die qua ligging en wind geschikt is voor deze sport, meer en meer in trek bij windsurfers van over de hele wereld.

Verder is er het “White Water Rafting op de rivier de Dalyan die uit de bergen komt stromen.

Wellness

In Gündogan zijn spa- en wellnessmogelijkheden. Het is echter ook de moeite waard om naar Bodrum te gaan voor een geweldige “Hamam-ervaring”. De Hamam van Bodrum, verbonden met de Çemberlitas-baden in Istanbul, is gevestigd in een mooi natuurstenen huis. De service is uiterst professioneel en het is er brandschoon. Hier proeft u de sfeer van een echt Turks bad. De masseurs zijn vakkundig en na een behandeling voelt u zich weer als herboren.

Paardrijden

In Gündogan zijn de bekende paardrijstallen van “Farilya Farm” van waaruit men rijtochten kan maken door de prachtige dennenbossen die zich uitstrekken over de heuvels.

Boottochten en zeevissen

Vrijwel alle havenplaatsen van het schiereiland bieden de mogelijkheid om te varen langs de kust, al dan niet in combinatie met zeevissen. Vanuit Bodrum zijn ferry-verbindingen naar de Griekse eilanden Kos en Rhodos.

Diversen

Gündogan ligt in een prachtig groen en bloemrijk natuurgebied met fraaie heuvels en vergezichten. Het is een ideale plek voor het maken van wandel- , fiets- en boottochten, of gewoon voor een bezoek aan de lokale markten. Zwemmen kan men in zee aan de uitgestrekte stranden. Wie niet op pad wil kan volop genieten van het privé zwembad, het riante terras en de mooi begroeide tuin van Villa Bougainville.

Golfbanen
Jetski Gundogan
Wellness Bodrum
Boottochten en zeevissen Gündogan